Kisokos

Autószerelő Rab szigeten

A Rab szigeten lévő autószerelőt helyileg a Loparra vezető autóút elágazásánál Rab városa felé tovább haladva a Petra áruházzal szemben lévő telephelyen lehet megtalálni.

Itt gumis műhely is van, valamint autómentő is rendelkezésre áll.

Cím: Banjol 178/a Rab

Telefonszám:051 777 343,

vagy 098 965 7105

Ezek a számok 0-24 órában hívhatóak.

Nyítvatartás:Hétfő-Péntek 8-16 óráig.

Szombat 8-13 óráig.

 

 

 

 

 

Aprópénz

Írtátok a blogotokban, hogy a Rab szigetre vezető autópálya kapuknál célszerű előre kiszámolt kunával fizetni. A pénzváltóknál viszont csak papír kunát adnak, van valami tippetek honnan tudnánk aprót szerezni?

Mi úgy teszünk szert apróra, hogy megismerkedtünk a környékbeli pénzváltókkal, és aki a megmaradt kunáját visszaváltja a fémpénzekkel együtt, azt félre tettetjük és megvesszük. Illetve az ismeretségi körünkben tudják, hogy milyen sokszor megyünk Horvátországba és ezért félre teszik nekünk a megmaradt kunáikat. Rab szigetről hazafelé már könnyebb dolgotok lesz, mert a Lopar boltjaiban visszakapott aprót fel tudjátok használni erre a célra.

Mit érdemes vinni?

Nagy csomagterű autóval mennénk a lakókocsitokba, a csomagok mellet valószínűleg még marad hely, mit lenne érdemes magunkal vinni?

Mi autóinknak is nagy a csomagterük, mi elsősorban a gyerekeknek viszünk üdítőket, illetve tejet és vizet, amit a Rab sziget boltjaiban drágában kapunk, meg mint Magyarországon. Valamint hűtő táskában szeletelt szalámikat és tojást ezek a termékek is lényegesen drágábbak Loparon, mint hazánkban. Illetve kávét érdemes még Magyarországról vinni, mert a Horvátok finomabbra darálják a kávét, mint mi, és a Horvátországban vásárolt kávétól rendszeresen eltömődnek a lakókocsikban lévő kávéfőzők.
Üdvözlettel: Károlyi család

Wifi a lakókocsiban?

Sziasztok, számomra fontos, hogy mindennap tudjak internetezni, milyen lehetőség van erre a lakókocsitokban?

Wifi szolgáltatás elérhető a kemping területén, de sajnos nem ingyenes. A hetijegy ára 100 kuna, de a jel gyenge. A recepción találhatóak számítógépek, amiket a vendégek használhatnak, ezeket a gépeket is a heti jeggyel lehet igénybe venni. A buszmegálló környékén van szabad Wifi, illetve a falu elején található nagy Konzum áruházban is. A teniszpályánál lévő bárban, ha rendeltek egy italt megadják a bár napi kódját, és akkor az ő környékükön is tudsz netezni. Rab városában lehet havi sticket venni 200 kunáért és 3GB kártyát 100 kunáért, ez a tapasztalat szerint jól működik.

Sportolási lehetőségek Lopáron

Sportos ember lévén milyen sportolási lehetőségek vannak Loparon?

A vizi szórakozási lehetőségek közül ajánlhatom a jet ski, vízisí, a széllovaglás, kajak lehetőségeket, mellyel változatossá teheti a nyaralását. Számtalan sportpályával és műfüves kispályával is találkozhat, ha éppen teniszezni, vagy focizni van kedve. Természetesen, ha fel szeretné fedezni a szigetet akkor bérelhet kerékpárt is. Figyelmébe ajánlom a búvárkodási lehetőségeket.

Feliratkozás Kisokos csatornájára