Strandok

Lopar a sziget legészakiabb részén található.
A falunak 1100 lakosa van, a turisztika és a kézműves ipar fellendülése megállította a helyi lakosok elvándorlását.
A közelben 22 strand található, többségük homokos. Nem csak a kiépített strandokat lehet látogatni, hanem érdemes felkutatni a tömegektől távol eső csendes öblöket is.

Strandok közül 3 kutya barát ezek a térképen kék háromszöggel vannak jelölve.

Három naturista strand van, ezek a térképen rózsaszín háromszöggel vannak jelölve, ezek közül csak a Stolac kifejezetten naturista, az utóbbi években a Sahara és a Ciganka strandokon a vegyes használat lett a jellemző a textilesek a középső részeket foglalják el a naturisták a karéjokat.

Az öblökben lévő strandokat gyalog, vagy hajóval lehet megközelíteni, vizi taxit a kikötőben lehet bérelni, elvisznek a kiszemelt öbölbe majd megbeszélt időpontban értetek mennek.
Délutánonként büfé hajó járja körbe az öblöket, nála lehet vásárolni hűtött italokat és jégkrémet, dudálással jelzi jöttét, más nem szokót dudálni.

A terep viszonyok miatt kerékpárral nem sokan közlekednek, és a tengerparti ösvényeken való túrázást, öböl megközelítést is csak kicsit vagányabbaknak ajánljuk. Viszont a belső utak jól járhatóak, és kivan táblázva melyik turistaút melyik öbölbe vezet, ezeknél a kezdő pont megtalálása okozhat nehézséget. Mi két helyen szoktunk felmenni,az egyik út a szállodasorral szemben nyílik (mintha egy udvarra mennénk be) ez az út igen keskeny autóval is fel lehet menni az út végén néhány parkoló található.

A másik a KRK szigetre induló komp kikötőtől visszafelé 150 méterre, itt is fel lehet menni autóval, de ez az út is igen keskeny, a végén fizető parkoló található, a feljárókat ahol mi szoktunk felmenni kék x-el jelöltük a térképen . Az utak mentén a helyiek árulják termékeiket, szőlőt, fügét náluk jóval olcsóban vásárolhatunk.

Jelmagyarázat:

sárga háromszög: textiles strand

rózsaszín háromszög:naturista strand

kék háromszög:kutya barát strand

Foglalás leadása

Térkép a Lopar strandjairól